Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El govern espanyol nega que s’hagin repartit funcions entre els cossos de seguretat per la Copa Amèrica

ACN Barcelona – La delegació del govern espanyol a Catalunya ha emès un comunicat aquest divendres negant que s’hagin repartit funcions entre els cossos de seguretat per la Copa Amèrica. […]

Agències 17/02/2023

ACN Barcelona – La delegació del govern espanyol a Catalunya ha emès un comunicat aquest divendres negant que s’hagin repartit funcions entre els cossos de seguretat per la Copa Amèrica. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar dijous que els Mossos es farien càrrec del Pla Director de Seguretat de l’esdeveniment. La delegació ha assegurat que el dispositiu encara no està dissenyat i que els actors implicats es reuniran properament. “En el futur disseny del dispositiu, ampli i complex, es respectaran les competències de cadascun dels cossos de seguretat i en cap cas es produirà una cessió o invasió de competències alienes, tant a terra com al mar”, afegeix el comunicat.

Fonts del Departament d’Interior han remarcat que aquest comunicat de la delegació del govern espanyol no desmenteix l’acord assolit amb el Ministeri de l’Interior perquè els Mossos es facin càrrec del Pla de Seguretat de la Copa Amèrica. Els Mossos, insisteixen les mateixes fonts, seran els encarregats del disseny d’aquest pla que serviria per identificar les responsabilitats de cadascun dels actors.