Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El govern espanyol invertirà 43,6 MEUR per a projectes d’investigació catalans en el desplegament del 5G avançat i 6G

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts destinar 43,6 milions d’euros per a projectes d’investigació i innovació en el desplegament del 5G avançat i el 6G del Centre […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts destinar 43,6 milions d’euros per a projectes d’investigació i innovació en el desplegament del 5G avançat i el 6G del Centre Tecnològic de Telecomunicacions (22,3 MEUR); la Fundació Privada i2CAT (16,6 MEUR) i la UPC (3,8 MEUR). Les ajudes formen part d’un paquet total de 95,2 MEUR a 13 centres, fundacions públiques d’investigació i universitats públiques de tot l’Estat, que en total desenvoluparan 115 projectes. La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat el compromís del govern espanyol per a aquests projectes, fomentant la col·laboració público-privada.

Una part de les ajudes (250.000 euros per a cada entitat beneficiària) aniran destinades a impulsar la promoció i atracció de talent en el camp dels estudis d’Enginyeria de Telecomunicacions, amb particular èmfasi en la igualtat de gènere i l’àmbit internacional. Els centres seleccionats havien obtingut finançament de la iniciativa internacional 5G Infrastructure Public Private Partnership del Programa Marc d’investigació europeu, Horitzó 2020, en què Espanya va ser el segon país europeu amb major retorn. La quantitat de les ajudes és proporcional al finançament que van obtenir en la iniciativa 5GPPP.