Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El govern espanyol fixa en el 90% els serveis mínims per la vaga de vigilants de seguretat a l’aeroport del Prat

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha fixat en un 90% els serveis mínims de la vaga indefinida i de 24 hores de treballadors de seguretat i vigilància a l’aeroport d’El Prat, […]

Agències 06/08/2019

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha fixat en un 90% els serveis mínims de la vaga indefinida i de 24 hores de treballadors de seguretat i vigilància a l’aeroport d’El Prat, convocada a partir d’aquest divendres. Així ho ha establert una resolució de la delegació del govern espanyol a Barcelona amb l’objectiu de garantir el funcionament dels serveis “essencials” de vigilància, segons ha confirmat l’ACN. Els 500 empleats cridats a la protesta, de l’empresa Trablisa, denuncien que no es respecta la paritat en els llocs de feina ni les rotacions de plantilla per compartir les feines més dures. Així, reclamen més descansos i rotacions per fer front a l’augment de feina que, segons ells, hi ha hagut en els darrers anys, un increment salarial d’un euro a l’hora i una plaça de pàrquing gratuïta.

El col·lectiu protesta per la “pèrdua de drets” que ha suposat l’arribada de Trablisa, que es va fer càrrec del servei de seguretat després d’Eulen, amb qui els treballadors van mantenir un llarg conflicte que va derivar en millores de les condicions laborals. Ara, asseguren que estan “pitjor” que amb Eulen i acusen l’empresa adjudicatària d’incomplir les mesures que va fixar el laude obligatori que va acabar amb l’aturada de l’estiu del 2017 que va col·lapsar l’aeroport.Aquest dimecres, els responsables de l’empresa Trablisa faran una nova oferta als treballadors per intentar evitar la vaga indefinida a partir de divendres. Així es va acordar divendres en una primera trobada entre les dues parts durant vuit hores als serveis territorials del Departament de Treball. Fonts de la plantilla però, van considerar que la proposta no tindria cap credibilitat, perquè l’empresa ja els havia anunciat que no inclourà millores econòmiques.La vaga de vigilants de seguretat de l’Aeroport del Prat podria coincidir amb més aturades del servei de personal de terra d’Iberia si finalment anuncien noves mobilitzacions per la negativa de l’empresa a seure a negociar després de les dues jornades de protesta de l’últim cap de setmana de juliol. Aleshores, es van haver de suspendre més d’un centenar de vols, també per les fortes tempestes que van caure el dissabte i que van obligar a aturar l’operativa.