Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El govern espanyol fa marxa enrere i desactiva les amenaces contra el decret-llei de retorn de les pagues extres

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha fet marxa enrere i ha retirat el requeriment previ a la impugnació al Tribunal Constitucional (TC) del decret-llei que permet el retorn de les pagues […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha fet marxa enrere i ha retirat el requeriment previ a la impugnació al Tribunal Constitucional (TC) del decret-llei que permet el retorn de les pagues extres, segons ha avançat Rac1 i han confirmat a l’ACN fonts de la Generalitat. Segons l’Executiu català, van ser “suficients” 20 minuts de reunió el passat 20 de juny per fer veure que no hi ha causa i que l’acord “s’ajusta completament” a la llei. El ministeri de Política Territorial i Funció Pública, encapçalat llavors per Meritxell Batet, va argumentar a l’abril que s’havien detectat discrepàncies en el decret-llei mostrant una actitud que, pel Govern, és “irresponsable” perquè es tracta d’una qüestió “tan sensible” com els drets dels treballadors públics. Els treballadors públics cobraran el 30% d’aquests pagaments pendents del 2013 durant el segon semestre de 2019, tal com estava pactat els sindicats.

D’aquesta manera, diuen, l’Estat accepta l’acompliment per part de la Generalitat dels objectius de dèficit, deute i la regla de despesa del 2018 i “desactiva qualsevol amenaça” d’aturar el retorn de les pagues.