Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El govern espanyol estudiarà que els nens puguin sortir en les mesures de flexibilització de l’estat d’alarma

ACN Madrid .-El govern espanyol estudiarà que els nens puguin sortir de casa en el marc de les mesures de flexibilització de l’estat d’alarma en les quals estan treballant. A […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Madrid .-El govern espanyol estudiarà que els nens puguin sortir de casa en el marc de les mesures de flexibilització de l’estat d’alarma en les quals estan treballant. A preguntes de l’ACN durant una roda de premsa, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que els canvis es faran en funció de com evolucionin les dades i sempre basant-se en “criteris de prudència”. En aquest sentit, ha dit que es podria abordar en “condicions molt determinades” i en “passejos curts”. “No està decidit però ho abordarem sempre seguint els criteris científics”, ha dit.

D’altra banda, Illa també ha detallat que en 15 comunitats autònomes han detectat que la taxa de contagis està per sota de l’1. En aquest sentit, ha dit que estan avaluant les mesures de cara al descens de la corba i que es faran sempre guiats per la “prudència”, “l’evidència científica”, el “respecte dels drets i llibertats dels ciutadans i de manera anticipada”. En relació a la possibilitat de prendre mesures en determinats territoris i no en el conjunt de l’estat espanyol, ha dit que no descarten “res” però que, fins ara, “les mesures adoptades al conjunt han funcionat bé”. “Les volem consensuar i encara queden dies d’esforç per al procés de transició”, ha afegit.