Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El govern espanyol estima que 4 milions de treballadors es veuran afectats per ERTO, un 16% de la població activa

ACN Madrid.-El govern espanyol estima que 4 milions de treballadors es veuran afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) derivats de la crisi del coronavirus, un 16% de la […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol estima que 4 milions de treballadors es veuran afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) derivats de la crisi del coronavirus, un 16% de la població activa. Segons ha explicat el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, els afectats ja són 3 milions i la xifra s’enfilarà a 4. També ha dit que ja s’han resolt favorablement més del 50% d’ERTO presentats. Pel que fa a les prestacions per cessament d’activitat dels autònoms, l’han demanat 950.000 dels quals 776.556 peticions s’han concedit i la cobraran aquest divendres. A la compareixença d’aquest dimecres a la tarda al Congrés, Escrivá ha defensat que les mesures de l’executiu aconsegueixen frenar la destrucció de llocs de treball.

El ministre de Seguretat Social ha dit que des que es van posar en marxa les mesures econòmiques de “protecció de les rendes i l’ocupació”, a partir del 24 de març, s’ha “estabilitzat” l’ocupació. Tanmateix, des de la declaració de l’estat d’alarma, s’ha produït una baixada de 900.000 afiliats a la Seguretat Social -una dada que no inclou els afectats per ERTO, que mantenen l’afiliació-. La major part de la destrucció de llocs de treball va ser els primers dies d’estat d’alarma i es va “estabilitzar” a finals de març. Escrivá ha dit que és una caiguda només comparable al període entre el setembre del 2008 i el març del 2009 amb l’anterior crisi econòmica. Així doncs, la caiguda per la crisi del coronavirus ha estat molt més ràpida. Els sectors més afectats són la construcció amb una caiguda del 16-17%, l’hostaleria (-12-13%) i les activitats artístiques (-12%).La major part dels afectats tenien contractes temporals (650.000) la qual cosa reflecteix una “enorme disfuncionalitat” del mercat de treball, ha dit Escrivá. El ministre de Seguretat Social ha estimat que protegiran les rendes de 6,3 milions de treballadors i autònoms, el 30% de la població activa ocupada, afectada pel coronavirus.