Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El govern espanyol es compromet a pagar la meitat dels 14 MEUR que deu a la Generalitat per nous jutjats

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha signat aquest dilluns un conveni per pagar la meitat del deute que té amb la Generalitat pels òrgans judicials posats en marxa des del 2017. […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha signat aquest dilluns un conveni per pagar la meitat del deute que té amb la Generalitat pels òrgans judicials posats en marxa des del 2017. Dels 14,2 milions d’euros que han costat els 22 nous jutjats engegats pel Govern, l’executiu espanyol s’ha compromès a pagar-ne de moment 7,3, i fonts del Departament de Justícia han assegurat a l’ACN que seguiran reclamant els 6,9 milions restants. La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, ha anunciat que pagaran un milió d’euros per despeses de funcionament i arrendament de nous òrgans judicials, 3,8 milions per despeses d’inversió, 1,4 milions per arrendaments des del 2018 fins ara, i un milió d’euros anuals a partir d’ara.

Darias i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, han signat aquest dilluns al Palau de la Generalitat el conveni juntament amb un altre pel qual l’estat aporta 37 milions d’euros als afectats pels temporals meteorològics dels últims temps. El conveni l’han signat Darias i Budó perquè es va acordar en el marc de la comissió bilateral Estat-Generalitat.