Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

El govern espanyol encara no ha fixat data per començar a negociar la pròrroga de les ajudes als autònoms, segons ATA

ACN Madrid.-El govern espanyol encara no ha fixat data per començar a negociar la pròrroga de les ajudes als autònoms vinculades a la pandèmia que expiren el 31 de gener, […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol encara no ha fixat data per començar a negociar la pròrroga de les ajudes als autònoms vinculades a la pandèmia que expiren el 31 de gener, però sí que té encarrilada la negociació de l’allargament dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), segons ha indicat l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) aquest dilluns. El seu president, Lorenzo Amor, ha reclamat en una roda de premsa per fer balanç de la situació econòmica del col·lectiu “corregir les llacunes” que s’han detectat al pacte firmat a finals de setembre. En concret, reclama exoneracions equiparables als ERTO i accedir al cessament d’activitat encara que no es sol·licités durant el confinament.

“No sembla lògic que un autònom que en aquests moments pugui tenir el seu negoci tancat per una restricció no cobri la prestació si no la va cobrar entre març i juny del 2020. Això s’ha de treure”, ha subratllat Amor, que ha indicat que molts autònoms no van demanar el cessament perquè estaven fent una baixa i “ara ho necessiten”. “Ara s’està deixant enrere la gent que no va cobrar la prestació en aquell moment”, ha lamentat.Un altre punt important per ATA a l’hora d’encarar la negociació és equiparar les exoneracions de les quotes a la Seguretat Social que s’estalvien els empresaris amb assalariats a càrrec quan fan un ERTO amb el pagament que efectuen els autònoms a la tresoreria. “No pot ser que un autònom hagi d’estar tancat al 100% per tenir una exoneració i en el cas d’una empresa només cal que es produeixi una restricció en l’horari d’activitat”, ha explicat abans d’avisar que ATA “no arribarà a cap acord si no se soluciona” aquests dos punts.Pel que fa a la negociació dels ERTO que continuarà aquesta tarda després que la setmana passada s’arribés al consens d’allargar-los fins al 31 de maig, Amor és “optimista” i recorda que “és necessari arribar a un acord com més aviat millor” i més tenint en compte les restriccions d’activitat a tot l’Estat, en territoris com Catalunya. “Espero que hi hagi també un acord en les prestacions de cessament d’activitat però a dia d’avui no hem rebut convocatòria per part del govern”, ha dit.

Relacionats