Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

El govern espanyol dues convocatòries per a projectes pilot de comunitats energètiques dotades amb 40 MEUR

ACN Madrid.-El govern espanyol ha obert dues convocatòries d’ajuts per a projectes pilot de comunitats energètiques dotades amb 40 milions d’euros, que impulsaran la innovació social i la participació ciutadana […]

Agències 14/01/2022

ACN Madrid.-El govern espanyol ha obert dues convocatòries d’ajuts per a projectes pilot de comunitats energètiques dotades amb 40 milions d’euros, que impulsaran la innovació social i la participació ciutadana en renovables, eficiència energètica o mobilitat elèctrica, segons publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l’Estat. Es tracta de dues de les primeres convocatòries del PERTE ERHA. El Ministeri per a la Transició Ecològica espera que les línies permetin materialitzar uns 40 projectes d’energies renovables, mobilitat elèctrica i gestió de la demanda. El termini de presentació de sol·licituds de les quals s’iniciarà el dia 1 de febrer i estarà obert fins a l’1 de març.

L’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE) serà l’encarregat de gestionar aquests ajuts, que s’atorgaran en règim de concurrència competitiva i cobriran fins al 60% dels costos del projecte. Els ajuts s’atorgaran a través d’una subvenció a fons perdut, que serà percebuda una vegada es verifiqui l’execució del projecte i se’n certifiqui la inversió. A fi de facilitar el finançament dels projectes, es podrà anticipar el 80% de l’ajuda concedida.La primera convocatòria destina 10 milions a projectes de mida petita, amb els quals s’espera promoure més de 21 iniciatives innovadores, mentre que la segona contempla 30 milions d’euros per donar impuls a gairebé una vintena de projectes de mida mitjana o gran. A la convocatòria de projectes de mida petita, la inversió no podrà superar el milió per projecte, mentre que a la segona tots hauran de superar aquesta inversió.Aquestes convocatòries són dues de les primeres convocatòries del PERTE ERHA, que mobilitzarà una inversió superior als 16.300 milions dʻeuros, entre aportacions del Pla de Recuperació i fons privats.