Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El govern espanyol destina 845 MEUR en la compra de material sanitari des que es va decretar l’estat d’alarma

ACN Madrid .-El govern espanyol ha destinat 845 milions d’euros (MEUR) en la compra de material sanitari des que es va decretar l’estat d’alarma, fa tres setmanes. El ministre de […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Madrid .-El govern espanyol ha destinat 845 milions d’euros (MEUR) en la compra de material sanitari des que es va decretar l’estat d’alarma, fa tres setmanes. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha detallat que durant aquest temps s’han adquirit equips de protecció individual (EPI), tests de diagnòstic i equips de ventilació mecànica invasiva. En aquest sentit, ha detallat que s’ha activat la “producció nacional” reforçant aquelles empreses que ja fabricaven material d’aquest tipus. Pel que fa als EPI, ha explicat que han tancat un contracte amb un grup per fabricar 60 milions de mascaretes, a raó de 2 milions setmanals. “La producció començarà a mitjans d’abril”, ha dit.

En relació a la fabricació de respiradors, ha explicat que també s’està augmentant la capacitat de producció. En aquest sentit, han tancat un contracte de 5.000 unitats en dos mesos amb una empresa i ha recordat el projecte de Seat amb l’hospital clínic, que ja s’ha autoritzat. Aquest dilluns també s’ha autoritzat una altra investigació d’equips de ventilació en 3D amb el Consorci de la Zona Franca i Leitat. Sobre tests, ja hi ha quatre empreses espanyoles que els produeixen i que s’està treballant amb altres per fabricat kits d’extracció. Més proves diagnòstiques Illa ha insistit que a Espanya s’estan fent entre 15.000 i 20.000 tests diaris i que les empreses que en fabriquen ja han subministrat més de 600.000 unitats des que va començar la crisi. “Estem a la banda ampla de països que en fan”, ha dit. El ministre ha detallat que els nous que s’han començat a distribuir a les comunitats autònomes serviran per fer un “cribatge ràpid, bàsicament d’anticossos” i que es faran servir en punts de “prevalença alta com hospitals i centres de gent gran”. Els tests, ha dit, permetran augmentar les proves PCR entre un 30 i un 40%.