Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

El govern espanyol destina 335.000 euros a Catalunya per identificar persones desaparegudes durant la Guerra Civil

ACN Barcelona.-El govern espanyol destina 335.000 euros en matèria de Memòria Democràtica per “buscar, identificar i dignificar” persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura. Segons un comunicat de […]

Avatar
Agències 02/04/2021

ACN Barcelona.-El govern espanyol destina 335.000 euros en matèria de Memòria Democràtica per “buscar, identificar i dignificar” persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura. Segons un comunicat de l’executiu, la inversió forma part dels 3 MEUR que l’Estat ha repartit entre les comunitats autònomes a través de la Conferència Sectorial de Memòria Democràtica. Concretament, 2 MEUR es repartiran per exhumacions i el milió restant es destinarà per a activitats de divulgació dels treballs, de dignificació dels llocs d’enterrament així com de promoció de llocs de memòria. Amb aquesta inversió, el govern espanyol defensa que es reverteixen les retallades de l’anterior govern del PP.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha posat en valor “l’impuls” de l’executiu de Pedro Sánchez pel que fa les polítiques de memòria històrica. I ha recordat que s’està treballant per una nova llei de Memòria Democràtica que haurà de ser aprovada a les Corts. El repartiment de recursos s’emmarca en la Pla 2020-2024 de fosses que pretén donar resposta a les recomanacions que els principals organismes internacionals de Drets Humans han fet a Espanya. L’objectiu del pla és intervenir en un total de 557 fosses de totes les comunitats autònomes i revertir la situació creada el 2013, quan les polítiques de memòria històrica es van quedar sense pressupost. D’altra banda, el govern espanyol també recorda que recentment ha aprovat subvencions directes a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per actuacions relacionades amb Memòria Democràtica per un import total de 750.000 euros per a tot l’estat espanyol. Entre les inversions, destaquen tres projectes a Polinyà, Terrassa i Torelló.