Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

El govern espanyol destina 2.550 MEUR d’avals ICO per a empreses i autònoms en concurs de creditors

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha anunciat que destinarà 2.550 milions d’euros d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) a empreses i autònoms que es trobin en concurs de creditors, un […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha anunciat que destinarà 2.550 milions d’euros d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) a empreses i autònoms que es trobin en concurs de creditors, un col·lectiu que fins ara no podia accedir a aquest tipus d’ajudes. Segons ha informat l’executiu a través d’un comunicat, podran accedir a aquesta línia de finançament les societats que ja hagin resolt la seva situació financera i estiguin al corrent dels seus pagaments. Per altra banda, el govern espanyol ha fet oficial una extensió dels avals, una de les demandes més sol·licitades per part del teixit empresarial. A partir d’ara, les companyies podran ampliar el venciment dels crèdits ICO a un màxim de vuit anys i a un màxim de dos anys el període de carència.

Pel que fa a la nova línia de 2.550 MEUR, aquesta es dividirà en 2.500 MEUR per garantir préstecs bancaris i 50 MEUR per avalar pagarés emesos en el Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF). Alhora, s’alliberarà un tram addicional de 250 MEUR per garantir pagarés emesos en el MARF per empreses que no es van poder acollir a la primera línia d’avals. Per l’executiu, aquesta ampliació permetrà a les empreses en situació de concurs de creditors “accedir a avals públics en condicions similars a la resta d’empreses espanyoles que s’han vist afectades per la covid-19”.Ampliació dels terminis per concedir avalsEn la mateixa nota, el govern espanyol ha anunciat que amplia el termini de concessió de les dues línies d’avals aprovades –una de 100.000 MEUR i una altra de 40.000 MEUR- fins al 30 de juny de 2021.En paral·lel, el Consell de Ministres ha aprovat que empreses i autònoms puguin sol·licitar fins a l’1 de juny de 2021 préstecs avalats per l’ICO. Pel govern espanyol, “les modificacions aprovades permeten reduir de forma notable la càrrega financera d’autònoms i empreses que ho necessiten, ja que disposen de més temps per recuperar la seva activitat empresarial i fer front a les seves obligacions financeres”.Finalment, el govern espanyol assenyala que es manté negociacions amb la Comissió Europea per permetre que aquesta extensió de venciments també s’apliqui a altres entitats públiques que emeten avals.