Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El govern espanyol destaca que el 2022 el PIB de l’Estat va créixer “molt per sobre de les previsions”

ACN Madrid – El govern espanyol ha destacat que el 2022 el producte interior brut (PIB) de l’Estat va créixer “molt per sobre de les previsions”. Fonts del Ministeri d’Economia […]

Agències 27/01/2023

ACN Madrid – El govern espanyol ha destacat que el 2022 el producte interior brut (PIB) de l’Estat va créixer “molt per sobre de les previsions”. Fonts del Ministeri d’Economia remarquen que “Espanya pràcticament ha recuperat el nivell de PIB previ a la pandèmia” i recorden que la xifra del 5,5% amb què l’economia espanyola va tancar l’any passat és 1,1 punts superior a la pronosticada per l’executiu i els principals organismes econòmics. En una piulada a Twitter aquest divendres al matí, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat que la dada “confirma la solidesa i resiliència de l’economia espanyola”.

“Davant dels profetes de l’apocalipsi, avui tenim un fort creixement econòmic, la inflació més baixa d’Europa i rècord d’ocupació”, ha afirmat Sánchez. L’executiu remarca que el creixement ha mantingut el signe positiu el quart trimestre, amb un increment del 0,2% en relació amb el trimestre anterior.

Les mateixes fonts d’Economia subratllen que la dada de creixement del PIB s’emmarca en “un context internacional de gran incertesa, marcat per les conseqüències de la guerra de Rússia a Ucraïna”.

“La demanda interna ha aguantat bé l’impacte de la inflació i de l’increment de costos, amb un creixement del consum privat i de la inversió per sobre del 4%” i “el sector exterior ha tingut una contribució de 2,6 punts al creixement”, apunten.

Segons Economia, el comportament del sector exterior reflecteix “la competitivitat de les empreses espanyoles” que han mantingut un “dinamisme de les exportacions” encara que hi hagi hagut un “entorn d’alentiment dels principals socis comercials”.

Pel que fa al mercat laboral, “ha mantingut el seu bon comportament amb la creació de 386.000 llocs de treball a temps complet i la productivitat/hora ha recuperat pràcticament els nivells previs a la pandèmia”.