Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El govern espanyol descarta l’enviament de tropes espanyoles a Ucraïna

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, han descartat l’enviament de tropes espanyoles a Ucraïna. En una entrevista a TVE, Robles ha assegurat que “no hi haurà tropes a Ucraïna perquè no hi poden ser”. “La posició d’Espanya com a membre de l’OTAN serà sempre seguir apostant per la diplomàcia”, ha dit. La titular de Defensa ha assegurat que l’actuació que puguin tenir serà només de “caràcter estabilitzador i defensiu”. Per la seva banda, Albares ha defensat a la Cope que els aliats occidentals faran “tot el que estigui en la seva mà” per garantir el manteniment de l’ordre europeu “de pau” i ha argumentat que el cost de la “inacció” seria “superior” al que puguin tenir les sancions.

El titular d’Exteriors ha explicat que es prendran mesures compensatòries des de la UE per pal·liar les conseqüències de les sancions econòmiques a Rússia i que l’OTAN reforçarà el seu flanc est. “Estem tots units, coordinant-nos”, ha remarcat.

Publicitat

<strong>L’ambaixadora abandona Kíev</strong>

Albares ha explicat que aquest matí s’està evacuant l’ambaixadora d’Espanya a Kíev amb la resta de personal que quedava a l’ambaixada així com amb un centenar de persones de nacionalitat espanyola. El ministre d’Exteriors ha explicat que a la capital ucraïnesa “ja no es donen les condicions mínimes de seguretat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió