Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El govern espanyol demana a Nissan que ajorni el tancament com a mínim fins al desembre del 2021

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha demanat a Nissan que ajorni el tancament de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca com a […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha demanat a Nissan que ajorni el tancament de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca com a mínim fins al desembre del 2021 per donar marge per trobar alternatives per mantenir l’ocupació en aquestes fàbriques, segons han explicat fonts del ministeri d’Indústria a l’ACN. La direcció de Nissan i el comitè d’empresa s’ha reunit aquest dijous telemàticament amb representants del Ministeri d’Indústria i del Departament d’Empresa durant prop de tres hores per estudiar opcions de reindustrialització per unes instal·lacions que la multinacional japonesa va afirmar que volia tancar el desembre del 2020.

Treballadors i representants de l’automobilística estaven citats a dos quarts de deu del matí per participar en l’última reunió telemàtica del procés de consultes de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) amb mediadors del Departament de Treball. El comitè d’empresa s’ha desplaçat a la planta de la Zona Franca per seguir la trobada.A les 15h30, direcció i plantilla han interromput la reunió per trobar-se amb el secretari general d’Indústria del govern espanyol, Raúl Blanco, i la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Vilarroya. Durant aquesta segona reunió, el govern espanyol ha defensat que és necessari que l’empresa “doni un calendari raonable” i que tanqui com a mínim el desembre de 2021.A més, ha afirmat que està “plenament disposat” a participar en la creació d’una mesa de treball per l’estudi de les possibles opcions de reindustrialització de les plantes de la multinacional japonesa a Catalunya. Un cop acabada la reunió, cap a les 18h00, els treballadors i l’empresa han reprès la mediació sobre l’ERO que havien començat al matí i les negociacions encara duren.