Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

El govern espanyol defensa la fi de l’estat d’alarma el 9 de maig: “No es pot mantenir indefinidament”

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat posar fi a l’estat d’alarma el 9 de maig. “No es pot mantenir indefinidament en el temps. Tenim legislació […]

Agències 29/04/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat posar fi a l’estat d’alarma el 9 de maig. “No es pot mantenir indefinidament en el temps. Tenim legislació ordinària, l’auxili dels tribunals i un espai com és el Consell Interterritorial de Salut amb cogovernança d’acord amb les autonomies”, ha dit aquest dijous en una atenció als mitjans. Calvo ha argumentat que “cal anar sortint” de l’excepcionalitat i ha confiat en la “capacitat de coordinació” entre administracions. La vicepresidenta ha dit que les comunitats hauran “d’assumir les seves responsabilitats” competencials i ha assegurat que tenen les eines necessàries per prendre decisions.

Calvo ha dit que els tribunals han donat suport al “99%” de les restriccions que s’han pres fora de l’estat d’alarma i ha defensat que les autoritats han de ser “capaces d’anar prenent decisions conjuntes i modulades a les dades” de cada territori.