Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El govern espanyol declara zona catastròfica Catalunya i dotze comunitats que han patit incendis greus durant l’estiu

ACN Madrid.-El govern espanyol ha declarat Catalunya i dotze comunitats més de l’Estat zona catastròfica després dels greus incendis forestals que han patit aquest estiu. Concretament, el primer Consell de […]

Avatar
Agències 24/08/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol ha declarat Catalunya i dotze comunitats més de l’Estat zona catastròfica després dels greus incendis forestals que han patit aquest estiu. Concretament, el primer Consell de Ministres del curs polític ha aprovat que aquestes tretze regions es considerin zones afectades greument per una emergència de protecció civil (ZAEPC). “Han estat situacions molt dramàtiques i manifestem la sensibilitat del govern”, ha afirmat la portaveu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, en roda de premsa. Rodríguez ha anunciat que les tretze comunitats autònomes es beneficiaran d’una sèrie de “mesures i ajudes destinades a pal·liar tant els danys personals com materials” dels afectats.

El govern espanyol ha considerat que la seva intervenció està “justificada” per “solidaritat interterritorial” davant la “magnitud” de les catàstrofes i les mesures que han hagut d’adoptar les respectives comunitats. Així, quan es tingui una “estimació definitiva dels perjudicis”, les regions rebran ajudes tant destinades a persones físiques com jurídiques, així com les administracions municipals.La ministra Rodríguez ha posat en valor la visita del president espanyol, Pedro Sánchez, el passat cap de setmana a les zones afectades d’Àvila (Castella i Lleó), i ha volgut reconèixer els professionals que es dediquen a la prevenció i extinció d’incendis. Les comunitats que han estat declarades zones catastròfiques són Castella i Lleó, Andalusia, Aragó, Canàries, Castella – La Manxa, Catalunya, el País Valencià, Extremadura, les Illes Balears, La Rioja, Madrid, Navarra i el Principat d’Astúries.