Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El govern espanyol crea un pla centralitzat d’emergències per mobilitzar els recursos de les CCAA

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el Pla General d’Emergències de l’Estat que integra per primera vegada tots els plans autonòmics i estatals. Segons la portaveu del […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el Pla General d’Emergències de l’Estat que integra per primera vegada tots els plans autonòmics i estatals. Segons la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, crea “un mecanisme nacional de resposta en emergència” per “mobilitzar tots els recursos que estiguin a disposició del sistema entre comunitats autònomes en situacions que no s’hagin declarat d’interès nacional”. “Serà un instrument general operatiu per facilitar la integració conjunta del Sistema Nacional de Protecció Civil amb altres sistemes”, ha dit.

El govern espanyol assegura que el pla “reforça el sistema de col·laboració entre les administracions públiques” perquè “simplifica els procediments de gestió d’emergències, l’ordenació de les xarxes de comunicació i l’impuls de la interconnexió dels centres d’emergències estatals i autonòmiques”. A més, segons Montero, “permetrà atendre emergències de naturalesa multirisc als què els plans ordinaris no donen resposta específica”, com per exemple la pandèmia del covid-19. De fet, segons la portaveu, el pla s’ha elaborat fruit de l’experiència adquirida en la gestió de la pandèmia.