Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

El govern espanyol celebra l’acord amb ERC pels pressupostos i es compromet a aprovar la Llei audiovisual en setmanes

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, han valorat positivament aquest dimarts l’acord assolit amb ERC per l’aprovació dels pressupostos generals de […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, han valorat positivament aquest dimarts l’acord assolit amb ERC per l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per la 2022. En roda de premsa a La Moncloa i des dels passadissos del Congrés, respectivament, les dues han agraït “l’esforç” dels grups per fer possible uns comptes que han de fer possible el desplegament dels fons europeus. Rodríguez ha avançat que en les pròximes setmanes el Consell de Ministres aprovarà la Llei de l’Audiovisual, que permetrà “protegir amb una sèrie de quotes les emissions que s’han de fer amb aquestes llengües cooficials” i les acompanyarà “d’ajudes públiques”.

Montero ha afirmat que tothom es pot sentir “satisfet” perquè “tret de la dreta tothom ha fet un esforç” per dotar els ciutadans de més oportunitats. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, s’ha pronunciat en la mateixa direcció. “Celebrem que els pressupostos disposaran d’una majoria parlamentària, i per tant son viables, surten en temps i forma, i donen resposta a les necessitats del moment”, ha sentenciat.També ha valorat positivament l’acord entre el Govern de la Generalitat i els comuns per a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, perquè “per al govern d’Espanya el fet que les autonomies estiguin dotades també de l’instrument pressupostari per desplegar els fons europeus era molt important”. “No valorem tant amb qui ho han acordat, sinó el que han acordat”, ha sentenciat.Segons Rodríguez, la Llei audiovisual “s’està treballant en el si del govern” i els acords d’aquest dimarts “propiciaran la viabilitat de la tramitació de la llei un cop surti del Consell de Ministres”. “És una llei rellevant que dona compliment a la directiva europea i forma part dels nostres compromisos de reformes integrades al pla de recuperació”, ha afirmat la portaveu.Segons Rodríguez, la llei aborda “la protecció i promoció de totes les llengües de l’Estat, el castellà i les llengües oficials donant compliment a la garantia constitucional de valorar totes les llengües de l’Estat com una riquesa cultural del país”.La llei, ha afirmat arribarà “en unes setmanes” al Consell de Ministres i permet “protegir amb una sèrie de quotes les emissions que s’han de fer amb aquestes llengües cooficials, unes quotes que venen protegides per unes ajudes públiques”.