Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El govern espanyol calcula que encara calen més de 30 vols per repatriar tots els ciutadans que no poden tornar

ACN Brussel·les.-El ministeri d’Exteriors calcula que encara calen més de 30 avions per repatriar tots els espanyols atrapats a l’estranger pel coronavirus. Malgrat reconèixer que és “molt complicat” saber la […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Brussel·les.-El ministeri d’Exteriors calcula que encara calen més de 30 avions per repatriar tots els espanyols atrapats a l’estranger pel coronavirus. Malgrat reconèixer que és “molt complicat” saber la xifra exacta de persones que estan encara pendents de ser repatriades, fonts del ministeri d’Exteriors apunten que per fer tornar a tots els ciutadans que ho han demanat caldrien uns 30 vols més dels que ja s’han fet fins ara. Segons les mateixes fonts, uns 20.000 espanyols ja han estat repatriats després de veure’s atrapats arreu del món per les mesures per contenir l’expansió del coronavirus. Segons fonts del ministeri, “la majoria dels espanyols ja han tornat” i els que encara no ho han fet són “residents o s’hi han quedat per decisió pròpia”.

D’altra banda, les mateixes fonts asseguren que continuen treballant en operacions conjuntes amb altres països per repatriar els espanyols que encara falten per tornar.Material Fins al 31 de març, Espanya ha rebut 2.500 respiradors de grans empreses a la Xina, a més de 8,3 milions de mascaretes, 125.000 ulleres aïllants i 75.000 guants.A més, fonts del ministeri asseguren que ja s’ha fet un enviament de material sanitari per part de la República Txeca i Turquia, seguint la petició que va fer Espanya a l’OTAN.