Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El govern espanyol busca instal·lacions per a l’aïllament de casos asimptomàtics de coronavirus

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha assegurat aquest diumenge que ja està treballant en la realització de test a persones asimptomàtiques de coronavirus –persones portadores del virus però que no experimenten […]

Avatar
Agències 05/04/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha assegurat aquest diumenge que ja està treballant en la realització de test a persones asimptomàtiques de coronavirus –persones portadores del virus però que no experimenten símptomes- per iniciar una fase de “desescalada”. En aquest sentit, la cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha explicat que l’executiu estudia l’aïllament d’aquests casos en domicili particulars i en instal·lacions específiques, tot i que no ha donat més detalls al voltant d’aquesta qüestió. A banda, Sierra ha destacat que l’ús de mascaretes durant la futura fase de transició és “fonamental” per evitar més contagis, malgrat que tampoc ha comentat com es garantirà el subministrament.

“Són mesures que haurem de posar en marxa […] i que transmetrem quan estiguin definides”, ha explicat Sierra durant la roda de premsa d’aquest diumenge dels responsables del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus. Durant la seva intervenció, la portaveu també ha assegurat que les Unitats de Cures Intensives (UCI) de la majoria dels hospitals espanyols han notat “menys pressió” pel que fa als ingressos de nous pacients i ha destacat que tot va “pel bon camí”.Per altra banda, la cap del Centre de Coordinació d’Emergències Mèdiques ha anunciat que el govern espanyol posarà en marxa tests d’anticossos durant els pròxims dies amb l’objectiu d’avaluar quantes persones són immunes al virus. “Una persona que ha superat el virus està immunitzada passats els 21 dies”, ha especificat Sierra. Amb la realització d’aquestes proves, Sanitat confia a tenir dades sobre la població immunitzada del virus “en poques setmanes”.Més controls nocturns a les carreteresDurant la roda de premsa, el Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus ha anunciat que s’intensificaran els controls nocturns a les carreteres de l’Estat els pròxims dies. “Volem evitar que la gent aprofiti les hores de la matinada i la Setmana Santa per fer desplaçaments que no estan permesos”, ha comentat el general de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago. En aquest sentit, el portaveu del cos ha explicat que en les últimes 24 hores s’han realitzat 4.864 denúncies i s’han controlat un total de 60.277 vehicles.En la seva intervenció, Santiago també ha anunciat que, a partir dels pròxims dies, les víctimes de violència de gènere disposaran d’un botó de socors per reforçar les mesures de protecció del col·lectiu. Des de la Guàrdia Civil apunten que el confinament situa aquestes persones en una situació “més vulnerable”.Lluita contra les notícies falsesEl comissari principal de la Policia Nacional, José García Molina, ha detallat que, des que va esclatar la crisi del coronavirus, s’ha detectat la creació de més d’un milió de comptes dirigits exclusivament a publicar ‘spam’ sobre la covid-19. Segons Molina, aquests continguts “suposen un atac a la desinformació i només volen crear alarma social”. Davant aquesta situació, el portaveu del cos ha demanat que no es comparteixin aquests continguts per evitar que es viralitzin.