Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El govern espanyol atribueix l’augment de l’atur a l’impacte de l’estat d’alarma sobre els treballadors temporals

ACN Madrid.-El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha atribuït aquest dijous l’augment de l’atur registrat al mes de març (302.365 persones a l’Estat) a l’impacte de l’estat d’alarma sobre […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Madrid.-El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha atribuït aquest dijous l’augment de l’atur registrat al mes de març (302.365 persones a l’Estat) a l’impacte de l’estat d’alarma sobre els treballadors temporals. En una entrevista a RNE, Ábalos ha afirmat que aquest augment de l’atur –el més important en un mes de març en 60 anys- “era d’esperar” fruit de les mesures de confinament. “És conseqüència sense dubte d’aquesta conjuntura i es fonamenta en treballadors temporals”, ha dit.

Ábalos ha afirmat que el seu govern treballa per combatre l’epidèmia i alhora mantenir en actiu l’activitat econòmica. “De moment estem contenint els acomiadaments” i “aquestes mesures de confinament tan dures tenen a veure amb no allargar la sangria laboral”. En tot cas, segons Ábalos, la situació no té a veure amb la crisi del 2008. “És diferent”, perquè “el govern està posant molta atenció en les famílies i en no condemnar més gent a la vulnerabilitat”.