Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El govern espanyol assigna 98,7 MEUR a Catalunya per invertir en atenció primària i 6,5 MEUR per a salut mental

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts distribuir 580 milions d’euros a les comunitats autònomes per invertir en atenció primària. D’aquests, 98,7 MEUR s’han assignat a Catalunya. La inversió està destinada a la millora d’infraestructures o equipaments als centres de salut. Concretament, a finançar noves sales de fisioteràpia, radiodiagnòstic i urgències amb l’objectiu d’evitar esperes, saturació o desplaçaments innecessaris. El ministre de Sanitat, José Miñones, ha explicat en roda de premsa que la inversió també va dirigida a reforçar els equipaments com ecògrafs, dermatoscops, desfibril·ladors o estris per a cirurgia ambulatòria.

Miñones ha reivindicat que s’està fent la “inversió més gran en atenció primària de la història” i que es tracta de fons dels pressupostos i no dels fons de recuperació europeus.

Publicitat

D’altra banda, el govern espanyol també ha donat llum verda a una transferència de 38,5 MEUR per reforçar l’atenció a la salut mental dels quals 6,5 MEUR aniran a Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió