Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El govern espanyol aprova un rescat de 320 MEUR per salvar les agències de viatges Barceló i Globalia

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat un rescat de 320 milions d’euros per salvar Ávoris, la societat que agrupa les agències de viatges Barceló i Globalia. Segons ha detallat aquest […]

Agències 16/03/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat un rescat de 320 milions d’euros per salvar Ávoris, la societat que agrupa les agències de viatges Barceló i Globalia. Segons ha detallat aquest dimarts la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, la Societat Espanyola de Participacions Industrials (SEPI) injectarà 163 MEUR a través d’un préstec participatiu i 157 MEUR a través d’un préstec ordinari. Montero ha volgut subratllar el “caràcter estratègic” que té Ávoris dins el sector del turisme i ha destacat que l’empresa es trobava “en una situació de plena viabilitat” abans que esclatés la pandèmia. L’any 2019, la facturació agregada de les dues agències va superar els 4.000 MEUR i el nombre de treballadors directes se situava al voltant dels 6.400.

Segons Montero, el grup Ávoris és un actor principal” per a l’economia espanyola dins el sector turístic i considera que l’ajuda està “més que justificada”. Alhora, la dirigent socialista ha destacat que decisions com aquesta realcen “el compromís” de l’executiu amb el teixit empresarial.Les ajudes dirigides a Ávoris formen part del Fons de Suport a la Solvència d’Empreses Estratègiques que va impulsar el Consell de Ministres el juliol passat, coincidint amb la fi de l’estat d’alarma. El fons disposa d’un total de 10.000 MEUR i ja ha beneficiat a companyies com Duro Felguera o Air Europa.