Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El govern espanyol aprova un programa de 216 MEUR per finançar projectes turístics de digitalització i innovació

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat posar en marxa un programa de finançament de projectes per a la digitalització i la innovació del sector turístic dotat amb 216 milions d’euros […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat posar en marxa un programa de finançament de projectes per a la digitalització i la innovació del sector turístic dotat amb 216 milions d’euros per a l’exercici 2020. Es preveu la concessió d’un màxim de 1.100 préstecs per a cada exercici pressupostari amb préstecs de 200.000 euros de mitjana. La mesura forma part del pla d’impuls per al sector turístic que va anunciar l’executiu de Pedro Sánchez a mitjans de juny i que preveia fins a 859 MEUR en mesures per millorar la competitivitat del sector. El Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres també ha donat llum verda a una altra de les iniciatives del pla com és la moratòria hipotecària per a immobles afectats per activitats turístiques.

La moratòria serà de fins a dotze mesos per a operacions financeres de caràcter hipotecari subscrites amb entitats de crèdit, segons un comunicat de Moncloa. Podran ser beneficiaris els treballadors autònoms i les persones jurídiques amb domicili social a Espanya, sempre que experimentin dificultats financeres a conseqüència de l’emergència sanitària.A banda, el Consell de Ministres també ha aprovat la creació de l’instrument denominat ‘Plans de sostenibilitat turística en destins’ per impulsar el desenvolupament dels destins turístics ubicats en àrees rurals i d’interior.