Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El govern espanyol aprova un nou crèdit de 6.000 MEUR a la Seguretat Social

ACN Madrid.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimarts un nou crèdit de 6.000 milions d’euros a la Seguretat Social per equilibrar els comptes en el marc de la […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Madrid.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimarts un nou crèdit de 6.000 milions d’euros a la Seguretat Social per equilibrar els comptes en el marc de la crisi del coronavirus. El mes de maig l’executiu de Pedro Sánchez ja va concedir a la Seguretat Social un préstec de 14.000 milions que ara s’amplia per atendre a les mesures excepcionals que s’han hagut de posar en marxa per fer front a la pandèmia. L’executiu recorda que en els últims mesos s’han aprovat mesures de protecció de les rendes que “han tingut impacte en els ingressos i les despeses del sistema, mentre es continuaven atenent les prestacions habituals, com les pensions o la prestació per naixement d’un fill”.

Entre les noves mesures aprovades, el govern espanyol destaca la prestació extraordinària per als autònoms o les exoneracions de les cotitzacions socials en els casos d’ERTO, que s’estenen fins a finals de gener. La Seguretat Social es finança amb els recursos del sistema, principalment les cotitzacions dels treballadors i les empreses, i amb transferències de l’administració de l’Estat. En el projecte de pressupostos generals per al 2021 s’inclou com a novetat una transferència de 13.929 milions d’euros per complir amb les recomanacions del Pacte de Toledo.