Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El govern espanyol aprova un decret per fer fixes més de 67.000 professionals sanitaris

ACN Madrid – El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un decret per fer fixes més de 67.000 professionals sanitaris a l’Estat. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat […]

Agències 05/07/2022

ACN Madrid – El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un decret per fer fixes més de 67.000 professionals sanitaris a l’Estat. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que és “un dels processos d’estabilització més grans de la història” del sistema sanitari i ha dit que s’hauran de publicar les convocatòries de places per estabilitzar-los abans que acabi l’any. Seran les autonomies les que les convoquin, ja que són les competents en sanitat. Darias ha negat que el decret impliqui envair competències de les comunitats autònomes i ha dit que es farà amb la “màxima col·laboració”. La titular de Sanitat també ha dit que el decret conté mesures per evitar que es torni a repetir una situació d’elevada temporalitat a la sanitat pública.

Pel que fa a l’estabilització de places, aquells professionals que hagin encadenat de “forma ininterrompuda” contractes temporals des d’abans de l’1 de gener de 2016 podran optar a un concurs de mèrits per acreditar l’experiència i accedir a una de les places fixes que surtin ofertes.

Les places de les persones que portin treballant des del 31 de desembre de 2020 amb contractes temporals sortiran a concurs d’oposició. Darias ha remarcat que es tracta d’un procés “complex” i ha insistit que s’actuarà amb la “màxima cogovernança”.

D’altra banda, en relació amb les mesures per evitar que “es tornin a produir noves bosses de temporalitat”, Darias ha explicat que no es podrà ostentar un contracte temporal més de tres anys.

La norma fa desaparèixer els nomenaments eventuals i estableix dues tipologies de contractes temporals. Un per a personal estatutari temporal interí, que no podrà ser superior a tres anys, ja que passat aquest temps haurà de ser cobert per una plaça fixe. L’altra mena de contracte és de substitució en casos de vacances, baixes o reduccions de jornada, entre d’altres.