Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El govern espanyol aprova la llei de canvi climàtic que marca el camí per assolir la neutralitat climàtica el 2050

ACN Madrid.-El govern espanyol ha donat llum verda a l’avantprojecte de llei de canvi climàtic a la reunió d’aquest dimarts del Consell de Ministres que marca el camí per assolir […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha donat llum verda a l’avantprojecte de llei de canvi climàtic a la reunió d’aquest dimarts del Consell de Ministres que marca el camí per assolir la neutralitat climàtica el 2050. El text, que podrà patir modificacions en el tràmit parlamentari, planteja que d’aquí al 2030 l’Estat haurà de reduir un 20% les emissions de CO2 en relació amb les de 1990. A banda, almenys un 70% del sistema elèctric s’haurà de generar amb energia renovable i un 35% del consum final (electricitat i també transport) haurà de ser de renovables. El 2050, el 100% de l’electricitat s’haurà de generar amb energies netes.

Ho ha explicat la vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en roda de premsa després del Consell de Ministres. “El nostre país està preparat per fer aquest pas”, ha afirmat, i ho ha considerat una “oportunitat fonamental”. Ribera ha dit que, d’aquesta manera, Espanya “compleix amb les seves obligacions internacionals”.”És un moment crucial per al nostre present i futur”, ha assegurat Ribera, que ha remarcat que el govern espanyol vol “complir amb els més joves”. “No podem tornar al model anterior”, ha afirmat. La vicepresidenta quarta ha apuntat que es tracta d’un “desenvolupament sostenible i inclusiu”.