Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El govern espanyol aprova la convocatòria de 340 MEUR en préstecs per a la millora de la competitivitat industrial

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat la convocatòria del Programa Reindus 2020, dotat amb 340,9 milions d’euros, amb l’objectiu d’enfortir la competitivitat industrial. El programa vol afavorir la consolidació de […]

Avatar
Agències 28/07/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat la convocatòria del Programa Reindus 2020, dotat amb 340,9 milions d’euros, amb l’objectiu d’enfortir la competitivitat industrial. El programa vol afavorir la consolidació de la indústria després de la crisi derivada de la covid-19. L’import màxim per beneficiari serà de 800.000 euros en préstecs i el termini d’amortització serà de sis anys, amb tres de carència i tipus d’interès variable segons el tipus d’empresa. Del 0,1% per a pimes el primer any (0,19% el segon i tercer i 0,69% la resta) i del 0,19% per a grans empreses el primer any (0,69% el segon i tercer i un 1,69% la resta). La convocatòria finalitzarà el 20 d’agost.

El pla cobreix actuacions com la millora i modificació de les línies de producció i l’adquisició d’equips així com inversions orientades a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, la reducció de la vulnerabilitat als impactes del canvi climàtic, prevenció de la contaminació i introducció de l’economia circular en el procés productiu.També està orientat a donar suport a implementar tecnologies de la indústria 4.0, com sistemes intel·ligents, sensors, realitat virtual i impressió 3D, robòtica i vehicles no tripulats dins l’establiment industrial.En aquesta edició el programa va dirigit a empreses afectades per perjudicis econòmics pel coronavirus que estiguin legalment constituïdes a Espanya.