Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El govern espanyol aprova el projecte de llei de residus que posa limitacions als plàstics d’un sol ús

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei de residus i sols contaminats que estableix limitacions als plàstics d’un sol ús. Després de l’aval del Consell […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei de residus i sols contaminats que estableix limitacions als plàstics d’un sol ús. Després de l’aval del Consell de Ministres, el text es remet al Congrés. Inclou la prohibició a partir de l’1 de gener de 2023 de la distribució gratuïta de productes de plàstic d’un sol ús i també un impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzables. A més, amb l’entrada en vigor de la norma quedarà prohibida la introducció en el mercat d’articles com palletes, bastons, coberts, plats o qualsevol producte fet amb plàstic oxodegradable així com les microsferes de plàstic de menys de 5 mil·límetres.

L’objectiu és reduir un 50% de cara al 2026 la comercialització de plàstics d’un sol ús en relació amb el 2022 i del 70% de cara al 2030.El text també estableix un calendari d’implantació de noves recollides separades de residus. S’ampliarà als bioresidus domèstics a partir de 2022 per municipis de més de 5.000 habitants i a partir de 2024 per a la resta. Als residus tèxtils, olis de cuina usats, residus domèstics perillosos i voluminosos a partir de 2025.També fixa un impost a l’abocament i la incineració.