Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El govern espanyol aprova el III pla estratègic per a la igualtat entre dones i homes amb una inversió de 20.319 MEUR

ACN Madrid – El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el III pla estratègic per a la igualtat efectiva entre dones i […]

Agències 08/03/2022

ACN Madrid – El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el III pla estratègic per a la igualtat efectiva entre dones i homes, que preveu una inversió “històrica” de 20.319 milions d’euros. Tindrà una vigència temporal que anirà de 2022 a 2025. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha afirmat que “servirà perquè totes les dones tinguin garantits els seus drets” i ha remarcat que és un “pas molt important” que era “urgent” fer. L’estat espanyol no comptava amb un pla d’igualtat des de 2016. Fonts del Ministeri d’Igualtat han destacat que es “quintuplica la inversió” en relació amb l’últim pla i situa l’Estat “com a exemple d’implicació de totes les seves administracions en assolir la igualtat”.

El pla pretén impulsar les polítiques feministes de forma transversal i té quatre eixos. El primer és el bon govern per caminar cap a formes de fer i decidir més inclusives, el segon és l’economia per a la vida i el repartiment just de la riquesa, el tercer la garantia de vides lliures de violència masclista per a les dones i el quart està enfocat a garantir els drets efectius per a totes les dones.

Montero ha remarcat que el pla demostra “la unitat feminista d’aquest govern” que situa aquestes polítiques com a “qüestió d’estat”.