Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El govern espanyol afirma que les UCI de Madrid i Catalunya estan “al límit de la seva capacitat”

ACN Madrid.-La doctora del Centre de de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, ha afirmat que les Unitats de Cures Intensives (UCI) de Madrid i Catalunya estan “al […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Madrid.-La doctora del Centre de de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, ha afirmat que les Unitats de Cures Intensives (UCI) de Madrid i Catalunya estan “al límit de la seva capacitat”. En roda de premsa aquest dilluns al migdia des de la Moncloa, Sierra ha explicat que la “pressió” sobre les UCI és el que més els preocupa i ha afirmat: “Estem en contacte amb les Comunitats Autònomes per veure amb què podem ajudar”. En aquest sentit, Sierra ha dit que estan valorant el possible trasllat de pacients entre autonomies. “Estem veient les necessitats” i si calgués, l’Estat “intentarà articular-ho”, ha assegurat.

La doctora que ha substituït com a portaveu del Centre de de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries a Fernando Simón, que ha donat positiu per coronavirus, ha dit que les autonomies que tenen les UCI més al “límit” són les que tenen més casos, és a dir, Madrid i Catalunya, però que hi ha d’altres que “s’hi estan apropant”. “L’augment de casos ha estat molt, ha estat ràpid i fan falta molts llits”, ha dit, i ha apuntat que un malalt a l’UCI sol passar-hi entre 15 i 20 dies. “La pressió sobre les UCI en les pròximes setmanes serà important” per això calen les “mesures addicionals de distanciament social”, ha afirmat. Sobre l’ajuda entre autonomies, Sierra ha dit que ja s’està fent trasllat de material, com respiradors.