Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El govern espanyol adverteix Ayuso que “ha de complir” el decret d’estalvi energètic

ACN Madrid – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha advertit aquest dimarts a la presidenta de la Comunitat de Madrid que el decret llei de mesures d’estalvi […]

Agències 02/08/2022

ACN Madrid – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha advertit aquest dimarts a la presidenta de la Comunitat de Madrid que el decret llei de mesures d’estalvi energètic “s’ha de complir”. “Estem acostumats a aquest tipus de respostes de la senyora Ayuso, que sempre demostra falta de solidaritat i egoisme” i que “no reflecteix l’esperit de la gran comunitat autònoma que és Madrid, que estic segura que no veu les coses d’aquesta manera”.

Calviño s’ha preguntat com actuarà Feijóo davant l’actitud d’Ayuso, un cop la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, “del PP europeu” va dir que cal “una resposta unida i solidària i que Espanya és un referent”. “En aquesta ocasió Feijóo no podrà posar-se de perfil” i ha de triar “entre donar suport a la Comissió Europea o a la presidenta d’una comunitat autònoma”.

Tot plegat després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha advertit ja que no té intenció d’aplicar el decret de mesures d’estalvi energètic que va aprovar el Consell de Ministres de dilluns. “Madrid no s’apaga”, escriu en un twit on promet que el decret “per part de la Comunitat de Madrid no s’aplicarà”. Segons Ayuso, la reducció d’enllumenat a monuments, edificis públics i comerços “genera inseguretat i espanta el turisme i el consum”. “Provoca foscor, pobresa, tristesa mentre el govern tapa la pregunta: quin estalvi s’aplicarà a ell mateix?”, diu.