Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El govern espanyol “adequarà” el pagament del cànon de costes dels establiments de platja afectats per la covid

ACN Madrid .-El govern espanyol està ultimant una norma per “adequar” el pagament del cànon de costes dels establiments de platges i passejos, afectats pel domini públic marítim-terrestre, per la […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Madrid .-El govern espanyol està ultimant una norma per “adequar” el pagament del cànon de costes dels establiments de platges i passejos, afectats pel domini públic marítim-terrestre, per la crisi de la covid-19. A preguntes d’ERC a Senat, la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha explicat que es contemplen reduccions de les contribucions de manera “proporcional” tenint en compte aquells locals que no han pogut obrir, els que han vist limitat el seu aforament o els afectats per les distàncies de seguretat que veuen limitada també ‘de facto” la seva capacitat. A més, es preveu tornar aquells imports ja abonats en els casos en que l’activitat no s’hagi pogut dur a terme i ampliar en un termini de sis mesos la liquidació des imports.

El senador d’ERC, Jordi Martí, ha proposat també permetre l’ampliació de l’espai sense que això repercuteixi en el cànon però Ribera li ha respost que aquest extrem no sempre és possible per les orografies dels terrenys i les característiques de cada espai. Malgrat això, Ribera ha admès que el sector s’ha vist molt afectat per la pandèmia i les mesures de confinament i que l’executiu treballa per pal•liar-ne els efectes.