Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El govern espanyol acorda un preu màxim de venta de 0,72 euros per mascareta quirúrgica

ACN Madrid.-El govern espanyol ha acordat aquest dijous disminuir el preu màxim de venta de les mascaretes quirúrgiques, que el fixa en 0,72 euros. A través de la Comissió Interministerial […]

Agències 12/11/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha acordat aquest dijous disminuir el preu màxim de venta de les mascaretes quirúrgiques, que el fixa en 0,72 euros. A través de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIMP), el govern espanyol ha acordat rebaixar un 25% el preu màxim, fixat fins ara en 0,96 euros. L’objectiu, informa en una nota de premsa, és que les persones puguin accedir en condicions “econòmiques no abusives” al producte sanitari d’obligat ús durant la pandèmia. El preu, amb un IVA inclòs (21%) i l’impost de recàrrec equivalent, es revisarà “amb la periodicitat que la vigilància dels preus del mercat requereixi”.

La CIMP va acordar el preu màxim de venta al públic en 0,96 euros el mes d’abril passat, a l’inici de l’epidèmia. La comissió però ha fixat el nou preu màxim en 0,72 euros “després de revisar els preus de mercat actuals”, tant a les farmàcies com en venta en línia amb l’objectiu de “garantir la lliure competència” per sota d’aquest preu màxim fixat. La CIMP és l’òrgan col·legiat del Ministeri de Sanitat i en formen part diversos ministeris i comunitats autònomes.