Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El govern espanyol acorda destinar 665.000 euros per exhumar i identificar víctimes enterrades al Valle de los Caídos

ACN Madrid.-El govern espanyol ha acordat destinar 665.000 euros per exhumar i identificar víctimes de la Guerra Civil i la dictadura enterrades al Valle de los Caídos. En un decret […]

Agències 30/03/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol ha acordat destinar 665.000 euros per exhumar i identificar víctimes de la Guerra Civil i la dictadura enterrades al Valle de los Caídos. En un decret aprovat aquest dimarts en la reunió del Consell de Ministres, l’executiu regula la concessió directa d’aquest import per finançar els treballs que permetran recuperar les restes a les famílies que ho reclamin. La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat en roda de premsa que ja tenen més de 60 expedients amb peticions de familiars i ha remarcat que es tracta de “reparar” la persecució patida. Es calcula que hi ha restes de més de 33.000 persones de totes les províncies de l’Estat espanyol.

L’executiu espanyol ha remarcat que no caldrà fer cap modificació urbanística per fer les exhumacions. La Secretaria d’Estat de Memòria Democràtica coordinarà els treballs que executarà la Fundació de la Santa Creu del Valle de los Caídos, titular del conjunt.