Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El govern espanyol acorda crear un mecanisme que permetrà abaratir la factura de la llum “almenys un 13%” en cinc anys

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat un avantprojecte de llei que permetrà “reduir almenys un 13% la factura elèctrica” dels consumidors domèstics “en els pròxims cinc anys”. Segons ha explicat […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat un avantprojecte de llei que permetrà “reduir almenys un 13% la factura elèctrica” dels consumidors domèstics “en els pròxims cinc anys”. Segons ha explicat la portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez, María Jesús Montero, el text crea un “fons nacional de sostenibilitat del sistema energètic” per cobrir “part del cost fix del rebut de la llum”. Concretament, l’associat a la retribució de les renovables. Si fins ara aquest cost l’abonaven els consumidors, amb aquest mecanisme seran les empreses energètiques les que ho cobreixin amb aportacions a aquest fons en funció de les vendes d’energia que facin.

Montero ha afirmat que el mecanisme s’aplicarà de forma “gradual” i tindrà un “impacte positiu” en el consumidor, sobretot per a les llars més vulnerables.D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat l’estatut del consumidor electrointensiu que ha de permetre abaratir el cost de l’energia a la gran indústria. La mesura beneficiarà més de 600 empreses industrials amb un alt consum energètic.