Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

El govern espanyol aclareix que la reducció de la declaració conjunta de l’IRPF no s’ha inclòs al pla enviat a la UE

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aclarit que la reducció fiscal de la declaració conjunta de l’IRPF no s’inclou en les mesures fiscals del Pla de Recuperació i Resiliència enviat a […]

Avatar
Agències 04/05/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aclarit que la reducció fiscal de la declaració conjunta de l’IRPF no s’inclou en les mesures fiscals del Pla de Recuperació i Resiliència enviat a la Unió Europea després de la crítiques rebudes aquest cap de setmana. La portaveu de l’executiu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la referència a la “paulatina desaparició” de la reducció fiscal que apareix al document cita un estudi de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) pel seu impacte de gènere, però “no és una reforma incorporada a les fitxes de fiscalitat que planteja el Ministeri d’Hisenda i el govern d’Espanya”. “No hi ha cap compromís sobre la matèria”, ha reblat.

Montero ha afirmat que, tenint en compte que les eleccions de Madrid se celebren aquest dimarts, l’oposició ha aprofitat per assegurar que aquesta mesura “plantejada per l’Airef” era una reforma assumida pel govern espanyol. “En un context preelectoral qualsevol vol entendre el que entén”, ha dit. La ministra d’Hisenda ha rebutjat tornar a remetre l’informe a Brussel·les perquè “el component de fiscalitat està negre sobre blanc” i “no inclou aquesta reforma”.El govern espanyol ha encarregat a un comitè d’experts que elabori una proposta sobre quins elements s’han de modificar del sistema tributari “per atendre les necessitats del segle XXI”. Segons Montero, l’estructura fiscal actual, “penalitza determinats comerços enfront de les activitats emergents”.