Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Govern es coordina perquè els ports catalans siguin “segurs” i poder acollir vaixells de salvament al Mediterrani

ACN Barcelona.-El Govern ha creat un grup de treball interdepartamental per coordinar la seva resposta a la crisi dels refugiats i convertir els ports catalans en espais “segurs”, en línia […]

Avatar
Agències 15/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha creat un grup de treball interdepartamental per coordinar la seva resposta a la crisi dels refugiats i convertir els ports catalans en espais “segurs”, en línia amb l’acordat aprovat el mes de febrer. La primera reunió, celebrada aquest dilluns, ha estat liderada pel departament d’Acció Exterior i ha comptat amb representants de Territori i Sostenibilitat, que té les competències dels ports gestionats per la Generalitat; Interior, que té la competència en acollida; Salut, que gestionarà l’atenció mèdica a les persones rescatades; i Treball, Afers Socials i Família, que té les competències d’immigració.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha remarcat que l’acollida de les persones que migren pel Mediterrani és una “obligació moral i política”, especialment davant del que considera “l’inacció” dels estats membres de la UE. Bosch ha admès que Catalunya no té les competències per acollir, ja que recauen a l’Estat, però ha destacat que el Govern ha d’utilitzar totes les eines possibles per “garantir que no es perdin més vides”. “No podem oblidar que en aquest moment els estats han evitat que cap vaixell pugui estar fent salvament a la Mediterrània ara mateix”, ha dit Bosch. L’embarcació de l’ONG catalana Pro Activa Open Arms, per exemple, porta mesos bloquejada al Port de Barcelona perquè no rep autorització de l’Estat per sortir.