Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

El Govern es compromet a impulsar la Llei del tercer sector social per garantir la viabilitat de les entitats

ACN Barcelona.-El Govern vol impulsar una Llei del tercer sector social que permeti regular el sector i garanteixi la viabilitat de les entitats que l’integren. El Govern s’hi ha compromès […]

Avatar
Agències 26/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern vol impulsar una Llei del tercer sector social que permeti regular el sector i garanteixi la viabilitat de les entitats que l’integren. El Govern s’hi ha compromès aquest dijous durant una reunió de la Taula d’Emergència Social, segons ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó. “Calen recursos per impulsar mesures de xoc que es puguin anar consolidant com a ajuts estructurals i les entitats del tercer sector han de ser reconegudes com a servei públic”, ha explicat la consellera. En aquest sentit, el Síndic, Rafael Ribó, recorda que les mesures urgents eren necessàries per “abans-d’ahir” i reclama reformes de fons dels serveis públics, a partir de l’experiència de la crisi de la covid-19, per tal de fer-los més eficients.

El Síndic i les entitats del tercer sector ja van fer aquestes reclamacions al mes de juny i ara el Govern s’hi ha compromès, després què administracions i entitats hagin reunit per primera vegada la Taula d’Emergència Social, convocada aquest dijous pel mateix Síndic de Greuges amb l’objectiu de alertar de la crisi social provocada per la pandèmia.”Ningú pot predir la seva durada ni l’abast que tindrà, però va creixent i arribant a quotes que no podíem imaginar”, ha alertat Ribó durant la compareixença posterior a la trobada. Segons el Síndic, cal un pla de xoc “immediat” que ja arriba tard i una reestructuració dels servis públics que, segons apunta, s’han demostrat “insuficients” durant la pandèmia.Budó assegura compartir el diagnòstic de les entitats i s’ha compromès en nom del Govern a impulsar mesures de caràcter interdisciplinari per donar resposta a l’emergència “en matèria d’habitatge, de serveis socials, d’empresa o d’educació”. “Ha estat una primera trobada molt important, un punt de partida”, apunta la consellera.En aquest sentit, la portaveu del Govern no ha concretat quines seran aquestes mesures d’impacte. Explica que serà a través de la Taula d’Emergència Social que entitats i administracions es coordinaran i faran una planificació “en els pròxims mesos” per tenir un calendari a mig i llarg termini.L’objectiu, explica, és que més enllà de les mesures urgents per protegir els col·lectius més vulnerables es pugui articular una Llei que permeti regular el sector per reconèixer aquestes entitats com a servei públic i aprovar una línia d’ajudes de tipus estructural per garantir la seva viabilitat econòmicaLa portaveu del Govern admet que la crisi sanitària ha agreujat la “bretxa social” que es va originar amb la crisi econòmica del 2008 i augura “mesos molt complicats” a nivell social: “Som plenament conscients que cal garantir els drets socials de totes les persones, que avui no tothom te garantits”.

Relacionats