Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Govern es compromet a impulsar la cogestió pesquera i l’economia blava

ACN Barcelona.-El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació s’ha compromès davant les Nacions Unides a impulsar la cogestió pesquera i l’economia blava com a contribució de Catalunya a la consecució […]

Avatar
Agències 12/09/2019

ACN Barcelona.-El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació s’ha compromès davant les Nacions Unides a impulsar la cogestió pesquera i l’economia blava com a contribució de Catalunya a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 14 (oceans), en el marc de la Conferència dels Oceans. Aquesta conferència es va reunir per primer cop a Nova York el juny del 2017 per avançar en la sostenibilitat de l’ús dels mars i els seus recursos. El juny del 2020 es tornarà a reunir a Lisboa. En els darrers dos anys, governs i organitzacions d’arreu del món han subscrit més de 1.500 compromisos voluntaris que es revisaran en la cimera portuguesa. Els compromisos inclouen un calendari i control de l’execució de les accions assumides.

Des del Govern s’indica que el model de cogestió pesquera es fonamenta en “l’apoderament dels actors” via comitès territorials integrats per pescadors, científics, oenagés i administració.Pel que fa a l’economia blava, implica el desenvolupament de l’Estratègia marítima de Catalunya 2030 que, amb el desplegament de 89 línies en el període 2018-2021, “compromet el conjunt del Govern i interpel·la una àmplia comunitat d’entitats i emprenedors del país”.