Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Govern encarrega les negociacions davant la possible impugnació del decret que regula els fons REACT-EU

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat encarregar iniciar les negociacions davant una possible presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret que regula el fons REACT-EU. Després que l’Estat hagi manifestat discrepàncies […]

Avatar
Agències 27/04/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat encarregar iniciar les negociacions davant una possible presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret que regula el fons REACT-EU. Després que l’Estat hagi manifestat discrepàncies competencials en diversos articles i s’emplacés el Govern a obrir un procediment bilateral de negociació per evitar la impugnació davant el TC, la Generalitat ha perfilat els detalls de les converses que s’han de produir en el marc de la Comissió Bilateral amb l’Estat. El decret en qüestió és el 5/2021 pel qual s’aproven mesures urgents per a la implementació i gestió dels fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del fons REACT-EU per a la Generalitat. Els articles afectats són els 16, 17 i 31.

Segons ha detallat el Govern, aquells apartats sobre els quals l’Estat vol “limitar les competències de la Generalitat fan referència als models de plecs, a la tramitació dels contractes i acords marc així com a l’atribució temporal de funcions per cobrir llocs de treball conjunturals adscrits a programes que gestionin els fons europeus”.L’executiu català ha informat que els fons REACT-EU, dotats amb 47.500 MEUR, dels quals 12.436 MEUR són per a l’Estat, “serveixen per afrontar les conseqüències econòmiques i socials de la crisi”.