Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El Govern encarrega iniciar les negociacions amb l’Estat sobre el Decret llei per reduir la bretxa de gènere

ACN Barcelona.-El Govern ha encarregat a la persona que exerceix la presidència de la representació de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Bilateral Generalitat – Estat l’inici de les […]

Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha encarregat a la persona que exerceix la presidència de la representació de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Bilateral Generalitat – Estat l’inici de les negociacions sobre el Reial decret llei per reduir la bretxa de gènere. El Consell Executiu ha pres aquesta decisió després que el Govern hagi manifestat discrepàncies competencials en diversos articles de la normativa. L’Executiu ha convidat el govern espanyol a obrir un procediment bilateral de negociació i evitar així la impugnació a través d’un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional (TC). Concretament, la negociació es planteja sobre els apartats 8, 9, 10 i 14 de l’article 3 i la disposició final primera i segona del decret.

El termini per plantejar un possible recurs davant el TC per part del Govern contra aquesta disposició acaba el 3 de maig de 2021. Si abans d’aquest termini s’adopta l’acord d’iniciar unes negociacions per resoldre les discrepàncies competencials, el termini per interposar el possible recurs quedarà prorrogat fins al 3 de novembre d’aquest any i permetrà disposar d’uns mesos per negociar amb l’Estat una possible solució acordada.