Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern elaborarà un inventari d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle dels seus centres i instal·lacions

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat l’elaboració d’un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle dels seus centres i instal·lacions, així com un programa d’actuació que els permeti assolir […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat l’elaboració d’un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle dels seus centres i instal·lacions, així com un programa d’actuació que els permeti assolir l’objectiu de reducció d’emissions establert per a cada departament. L’acord que s’ha pres dona compliment a la Llei del canvi climàtic aprovada el 2017 que estableix que la Generalitat i els seus organismes han de disposar d’aquest inventari, fer una auditoria energètica dels edificis públics, establir objectiu de reducció i elaborar un informe sobre el seu grau d’assoliment. En cas que no s’assoleixin, s’hauran d’aplicar mesures correctores proposades prèviament per esmenar la desviació.

L’executiu ha establert un termini de tres anys per elaborar els inventaris i enllestir els programes d’actuació. L’òrgan de suport i de referència per fer el seguiment és l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, que està adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat.