Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El Govern dona suport a la candidatura de Barcelona per convertir-se capital europea del comerç de proximitat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional de suport a la candidatura de Barcelona perquè esdevingui la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat i aculli l’Oficina que gestioni aquesta nova iniciativa. En concret, l’Executiu es posa a disposició per “continuar treballant amb els impulsors i altres institucions públiques i privades, de manera conjunta i coordinada” per aconseguir aquest objectiu. Aprovada pel Parlament Europeu el passat mes de gener, la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat és un reconeixement rotatori que es concedirà a ciutats europees que siguin referents pel que fa al seu teixit comercial.

En aquest sentit, la declaració aprovada pel Govern recorda que el comerç és una peça clau per a l’economia catalana, que representa al voltant de l’11% del PIB del conjunt de Barcelona i que genera més del 13% dels llocs de feina totals de la ciutat.

Publicitat

En virtut de la concessió de la capitalitat, els municipis desplegaran durant l’any que ostentin aquesta distinció un programa variat de jornades i tallers de bones pràctiques dirigit tant al sector com a la ciutadania, per fer valdre el comerç local. En la seva declaració institucional, el Govern també ha volgut subratllar que aquesta iniciativa va néixer a Catalunya i, en aquest sentit, agrair el lideratge i la implicació de les entitats promotores, Barcelona Comerç i Vitrines d’Europe. De fet, l’Executiu ha valorat molt positivament que aquestes entitats hagin aconseguit la implicació del conjunt del sector empresarial i de les institucions públiques tant en el projecte de creació de la Capitalitat com en la candidatura de Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió