Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Govern dona llum verda al Consell Català de Cogestió Marítima

ACN Barcelona.-El Govern ha donat llum verda a la posada en marxa del Consell Català de Cogestió Marítima. Aquest organisme ha de permetre la participació dels actors en la definició, […]

Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha donat llum verda a la posada en marxa del Consell Català de Cogestió Marítima. Aquest organisme ha de permetre la participació dels actors en la definició, el desenvolupament, i l’execució de les polítiques marítimes en un règim de corresponsabilitat entre l’administració pública i els sectors implicats, els científics i la societat civil. Així, doncs, actuarà com a mecanisme per a garantir un bon estat ambiental del mar, afavorir el seu desenvolupament socioeconòmic, i garantir el manteniment d’uns serveis bàsics per al futur d’aquest desenvolupament, com la pesca, l’aqüicultura, les activitats nàutico-recreatives i el turisme, entre altres.

Es tracta d’un dels instruments de l’Agenda Marítima de Catalunya, que s’encarregarà de la gestió i la cogestió mitjançant un procés “obert i continu” de revisió i reajustament adaptatiu dels objectius i de les seves línies estratègiques d’actuació. El Consell està integrat per la Generalitat, les entitats locals, els agents i les entitats vinculats als sectors que duen a terme llur activitat en el medi marítim, i les entitats ambientalistes i de recerca, les organitzacions sindicals i empresarials més representatives, i les associacions municipalistes. Funcionarà en ple, comissió permanent, i en quatre comissions sectorials: d’Economia Blava i Bioeconomia; de Sostenibilitat i Economia Circular; de Política Marítima Integrada; i de Recerca i Formació. D’aquesta forma, la cogestió posa totes les parts en situació d’igualtat en el moment de la presa de decisions.