Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Govern diu que les agressions als educadors en centres de menors han baixat

ACN Barcelona.-La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ester Cabanes, ha assegurat aquest dimecres que les agressions als educadors en centres de menors han baixat. En compareixença a […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ester Cabanes, ha assegurat aquest dimecres que les agressions als educadors en centres de menors han baixat. En compareixença a la comissió d’Afers Socials del Parlament, Cabanes ha recordat que en el capítol d’agressions també es compten els insults. “La gent pensem que una agressió és que un nen li ha pegat una pallissa a un educador, i una agressió també és que un nen de sis anys li digui tonto a un educador”, ha argumentat. Ha afegit que amb això no vol dir que no siguin importants i no s’hagin de tenir en compte, però cal valorar que ho inclouen tot. “No hem de pensar que als educadors els peguen pallisses, perquè no és així”, ha reblat. D’altra banda, també ha confirmat que es manté la tendència a la baixa en l’arribada de joves estrangers sols. Entre setembre i novembre van arribar 490 nois, pels 1.430 de fa un any.

El nombre de menors estrangers que venen sols a Catalunya va caure aquest estiu en comparació amb les xifres de l’any passat. Si bé durant el primer trimestre de l’any van arribar més MENA que en el mateix període del 2018, en els mesos d’abril i maig les xifres ja es van igualar, i el canvi es va produir a partir del mes de juny. El Govern va obrir 183 nous expedients al juny, quan en el mateix mes de l’any passat la xifra va ser de 284. Al juliol, la diferència encara és més notable: van arribar la meitat de MENA, 220, quan el 2018 van fer-ho 485. Pel que fa a l’agost, es van obrir 235 expedients, pels 531 del 2018. Les xifres encara són més baixes els últims tres mesos. Al setembre van arribar 205 nois, a l’octubre ho van fer 150 i al novembre, 135. Aquestes quantitats contrasten amb els 631, 428 i 371 joves que van entrar a Catalunya en els mateixos tres mesos del 2018.