Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El Govern diu que la Bilateral Estat-Generalitat té molts temes pendents i avisa: “No en sortirem amb la feina feta”

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha advertit aquest dimarts que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que s’ha de reunir la setmana vinent no podrà “abordar-ho tot” ja que “hi […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha advertit aquest dimarts que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que s’ha de reunir la setmana vinent no podrà “abordar-ho tot” ja que “hi ha tanta feina per fer i tants greuges” pendents de resoldre. “No en sortirem amb la feina feta. Hi ha una llista d’incompliments històrics tan gran que és impossible”, ha avisat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. Sobre el contingut de la reunió ,ha explicat que “l’ordre del dia encara no està tancat però sí que s’ha avançat”.

Plaja ha diferenciat la Bilateral de la taula de diàleg entre ambdós governs i ha remarcat que “són dues coses absolutament diferents”. “Una cosa són els temes concrets que es tractaran a la comissió bilateral i l’altra la taula de negociació”, on la Generalitat vol posar l’amnistia i la celebració d’un referèndum sobre la taula. A més, ha subratllat que “el que s’aconsegueixi a la taula bilateral no condiciona en cap cas el que es va a tractar a la taula de negociació”.El Govern vol prioritzar la relació bilateral amb l’executiu estatal i per això el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no assistirà a la conferència de presidents autonòmics que s’ha de celebrar a Salamanca properament. Segons Plaja, aquesta trobada “no aporta valor als objectius” del Govern.