Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Govern diu que és el consell d’administració d’Avançsa qui ha atorgat 2,6 MEUR a DIR

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat que el consell d’administració d’Avançsa és qui va aprovar l’operació d’atorgar una línia de crèdit de […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat que el consell d’administració d’Avançsa és qui va aprovar l’operació d’atorgar una línia de crèdit de 2,6 MEUR a la cadena de gimnasos DIR. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha respost d’aquesta manera a les crítiques de partits de l’oposició que hi veuen favoritisme. La portaveu ha detallat que el Govern va aprovar el 3 de novembre del 2020 una línia de préstecs de més de 9 MEUR per a empreses que necessitessin un pla de viabilitat arran de l’impacte de la covid-19 i ha subratllat que no es tracta d’un “fons perdut” sinó d’un préstec a retornar.

Segons Budó, el 23 de desembre, l’empresa de promoció i localització industrial participada íntegrament per la Generalitat Avançsa va aprovar l’operació de 2,6 MEUR per a DIR quan el topall màxim era de 3 MEUR per a empresa. Així doncs, ha subratllat Budó que altres empreses també han tingut accés a aquesta línia de préstecs.