Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El Govern destinarà 5 MEUR per al nou vestuari dels treballadors dels centres penitenciaris

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 5 MEUR per al nou vestuari dels treballadors dels centres penitenciaris. L’executiu ha aprovat aquest dimarts la licitació del contracte, que en els pròxims 4 anys […]

Agències 21/09/2021

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 5 MEUR per al nou vestuari dels treballadors dels centres penitenciaris. L’executiu ha aprovat aquest dimarts la licitació del contracte, que en els pròxims 4 anys garantirà la renovació dels informes, així com la seva reposició periòdica. Els nous models substitueixen les peces dissenyades ara fa 15 anys i, en aquest sentit, són més “confortables, resistents i segurs”. Les peces arribaran a partir del gener. Així mateix, per primera vegada es diferenciarà el tallatge per gènere. El Departament de Justícia ha explicat que la renovació dels uniformes era una demanda “reiterada” tant per part dels equips directius de les presons com dels treballadors.

Des del 2011 no s’havia licitat el subministrament de vestuari als centres penitenciaris, més enllà de contractes menors per a les noves incorporacions i la reposició de peces fetes malbé. El nou disseny inclou el caçat –a escollir entre botes i sabates-, polos d’estiu i d’hivern, impermeable, jaqueta i complements (guants, cinturons, porta claus i porta guants).